برخی از اشتباهات دوران بارداری صدمه قابل توجهی به مادر باردار و جنین وارد می کنند و از این روی باید نسبت به برترین اشتباه رایج دوران بارداری دقت داشته باشید. در ادامه با ما همراه باشید تا در این باره بیشتر بدانیم.
۵ اشتباه رایج دوران بارداری
۵ اشتباه رایج دوران بارداری به شرح زیر هستند:
اولین اشتباه: در دوران بارداری به هیچ عنوان از واکسن آنفلوآنزا استفاده نکنید
هنگامی که یک خانم در دوران بارداری قرار میگیرد، سیستم ایمنی بدن او دچار تغییراتی میشود و بدن او به شدت مستعد به آنفلوانزای شدید میباشد. هنگامی که زنان در دوران بارداری دچار آنفلوانزا میشوند بدن آنها با خطری بسیار جدی روبرو میشود، که باعث مرگ آنها می شود. پس؛ برخلاف تصور بسیاری از افراد که نباید از واکسن در دوران بارداری استفاده کرد استفاده از واکسن به زنان بارداری مخصوصاً در سه ماهه اول بارداری بسیار پیشنهاد میشود.
دومین اشتباه: استفاده از لباس بارداری نامناسب در طول دوران حاملگی
در صورتی که در دوران حاملگی از لباس بارداری مناسب استفاده نکنید، این موضوع برای خود شما و نیز برای جنین به لحاظ عدم راحتی مادر باردار، آزاردهنده خواهد بود. شما می توانید از تی شرت بارداری، تونیک بارداری و … در این دوران استفاده کرده و ضمن داشتن زیبایی سبک پوشش خود، احساس راحتی بیشتری را نیز تجربه کنید.
اگر به دنبال زیباترین تونیک بارداری هستید بر روی لینک کلیک کنید و با نحوه خرید اشنا شوید.
اگر همچنان نگران این موضوع هستید؛ به چند نکته زیر توجه کنید:
- سعی کنید که از حنا برای رنگ کردن موهایتان استفاده کنید.
- سعی کنید در کل دوران بارداریتان تنها دو بار از رنگ مو استفاده کنید و رنگ کردن مو را به حداقل برسانید.
- از برندهای مختلف و ناشناس استفاده نکنید و سعی کنید رنگ موهای باکیفیت را تهیه کنید.
- در اتاقی رنگ کردن مو را انجام دهید که دارای تهویهی بسیار مناسبی باشد.
سومین اشتباه: شما اکنون دو نفر هستید! باید دو برابر غذا بخورید!
جملهی اول کاملا درست است که شما دوران بارداری دو نفر هستید، اما جمله ی بعد که باید دو برابر غذا بخورید کاملا اشتباه است. درست است که شما جنینی را در درون خود پرورش میدهید، اما طبق انجمن متخصصین مادر باردار، برای رشد یک جنین در طول بارداری تنها به ۴۰۰ کالری بیشتر در روز نیاز دارد؛ این میزان کالری مازاد تنها با خوردن یک لیوان ماست، ۱۰ قاشق غذاخوری برنج، یا نصف یک عدد ساندویچ فراهم میشود.
مادر باردار با وزن ایدهآل قبل از بارداری،تنها اضافه وزن مجاز او در طول بارداری ۱۲ تا ۱۴ کیلوگرم میباشد. البته اگر وزن قبل از بارداری او به صورت کامل وزن ایدهآل باشد. زنان بارداری که به اضافه وزن بیش از ۲۵ کیلوگرم دچار میشوند، قادر به زایمان طبیعی نبوده و ریسک بسیار بالایی در زایمان سزارین دارند، نوزادان به دنیا آمده با وزن بالا نیز، در بزرگسالی با چاقی شدید روبرو میشوند. پس یک مادر باردار باید تنها به میزان ۴۰۰ کالری در روز مازاد کالری خود مصرف داشته باشد تا نیاز روزانه جنین خود را تأمین کند.
چهارمین اشتباه: در طول دوران بارداری، رابطه جنسیتان را قطع کنید.
رابطه جنسی در طول دوران بارداری به هیچ عنوان نمیتوان به جنین آسیب برساند. مهم نیست که شما در هفتهی چهارم، یا هفتهی چهلم بارداری خود هستید، از آغاز بارداری سرویکس شما بسته است و جنین به صورت امن در آنجا زندگی میکند. پس به صورت کامل از رابطه جنسی خود لذت ببرید. بسیاری از زنان در طول بارداری میل جنسیشان به شدت افزایش پیدا میکند، پس رابطه جنسی در طول بارداری به همسر شما کمک میکند که به او حس بهتری بدهید و این کاملاً طبیعی است. بعضی از زنان باردار از انقباضها و سفتی شکمشان پس از ارگاسم دچار ترس میشوند؛ اما این کاملاً طبیعی است و این نشانهها اعم از سفتی شکم مثل انقباضات رحمی نیست و سبب سقط جنین نمیشود. تنها در هفتهی چهلم بارداری به علت کشیده شدن دهانهی رحم و رابطهی جنسی دردناک بهتر است که از انجام این عمل صرف نظر شود.
پنجمین اشتباه: در دوران بارداری ماهی مصرف نکنید؛ مصرف ماهی باعث آسیب به مغز جنین میشود
بیشتر مادران باردار در طول دوران بارداری درگیر پیدا کردن جوابی برای این سؤال هستند.
که آیا خوردن ماهی در دوران بارداری برای آن ها مشکلساز است یا خیر؟
بسیاری از ما میدانیم که ماهی سرشار از امگا ۳ و اسیدهای چرب مفید میباشد که بسیار برای رشد مو، چشم، مغز و بینایی مؤثر است. بیشتر مادران باردار در طول دوران بارداری دچار کمبود ویتامین دی میشوند، پس با خوردن ماهی در طول دوران بارداری نه تنها میتوانند ویتامین دی مورد نیاز بدن خود را تأمین کنند، بلکه پروتئین و دیگر مواد مغذی را به بدن خود میرسانند. البته در استفاده از ماهی این نکته نیز حائز اهمیت است. همانطور که میدانیم با بررسی دقیقی که انجام گرفته متوجه شدیم که آب دریا دارای مقدار زیادی جیوه میباشد، زمانی که جیوه با آب ترکیب میشود؛ تبدیل به نوع دیگری از جیوه به نام متیل میشود. ماهیها متیل را همراه با آبی که تغذیه میکنند به بدن خود وارد میکنند؛ پس ماهیها دارای جیوه هستند، اما مقدار جیوه در آنها بسیار متفاوت است؛ بعضی از ماهیها دارای جیوه با دوز بالاتری هستند اما فهمیدن اینکه کدام یک از ماهیها دارای جیوه کمتری هستند کار سختی است؛ اما این به آن معنا نیست که ماهی را به صورت کامل از رژیم غذایی یک زن باردار حفظ کنید.
سخن پایانی
مجله بارداری آناندا پیوسته به دنبال بهترین راهکارها و مطالب آموزشی جهت افزایش اگاهی مادران عزیز در دوران بارداری می باشد.