آناندا کالا

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

مراقبت های ماه آخر بارداری

مراقبت های ماه آخر بارداری

دوران بارداری از حساس ترین دوران زندگی هر مادر است. زندگی دو روح و دو جسم در یک بدن می تواند تجربه عجیب، ترسناک و در عین حال لذت بخش باشد. تمامی ۹ ماه بارداری از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. اما ماه آخر بارداری به دلیل نزدیک شدن به زمان زایمان، نیاز به مراقبت های ویژه ای دارد. از طرفی در این ماه جنین به سرعت در حال وزن گیری است و قد او نیز تغییر خواهد کرد. ریه و مغز او کامل شده و در برخی از مواقع روی سرش موهای کرکی رشد کرده است. حرکت های کودک به وضوح احساس می شود و در برخی مواقع ممکن است قرارگیری سر او روی لگن موجب دردهای خفیفی در بدن مادر شود. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با مراقبت های ماه آخر بارداری به طور کامل آشنا کنیم.

علائم طبیعی در ماه آخر بارداری

در صورتی که شما در حال سپری کردن آخرین ماه از دوران  بارداری خود باشید، طبیعی است که موارد زیر را تجربه کنید.

ترشحات در بارداری

یکی از عادی ترین علائمی که در ماه آخر بارداری با آن روبرو خواهید شد، ترشحات واژینال است. معمولا مادران در این ماه ترشحات زیادی مشاهده می نمایند که جای نگرانی ندارند. البته فراموش نکنید که در صورتی که آبریزش و خونریزی واژن مشاهده نمودید، باید هرچه سریع تر به پزشک مراجعه نمایید.

یبوست یا تکرر ادرار

فشار سر جنین به مثانه از دیگر مشکلاتی است که مادران در ماه آخر بارداری با آن روبرو می شوند. بنابراین احتمال بروز یبوست و یا تکرر ادرار در این ماه کاملا طبیعی است. برای پیشگیری از این مشکلات بهتر است مادر آب کافی بنوشد و از مواد غذایی فیبردار استفاده نماید.

پیشنهاد ما برای شما:  ورزش در بارداری

کم خوابی

از دیگر مشکلات مادر در ماه آخر بارداری کم خوابی و بی خوابی است. بزرگ شدن شکم در این ماه و همچنین افزایش وزن قابل توجه مادر موجب می شود تا مادر نتواند خواب کافی و با کیفیتی داشته باشد. به همین دلیل برای برطرف نمودن این مشکل بهتر است میان وعده های سبک خورده شود و فاصله میان شام و خواب حداقل ۲ ساعت در نظر گرفته شود. از طرفی برای داشتن خواب با کیفیت می توانند از دو بالش زیر سر خود استفاده نمایند.

احساس دردهای لگنی و شکمی

وزن سنگین جنین می تواند موجب کشیده شدن رحم و پوست شکم به سمت پایین شود. از طرفی قرارگیری سر کودک روی لگن و فشار آوردن به ناحیه لگنی ممکن است موجب بروز درد در ناحیه شکم و لگن مادر شود. بنابراین مشاهده دردهای خفیف شکم و لگن در این ماه طبیعی بوده و نیازی به نگرانی نیست.

کاهش تحرک جنین

از دیگر نشانه های طبیعی در ماه آخر  بارداری کم شدن حرکات جنین نسبت به ماه های قبل در بارداری است. از آنجایی که در این ماه جنین به اندازه کافی رشد نموده است. نمی تواند به خوبی در رحم مادر حرکت نماید. بنابراین میزان حرکات او در ماه نهم بارداری به میزان قابل توجهی کاهش می یابد. البته فراموش نکنید که عدم حرکت جنین در مدت طولانی مانند (۱۲ ساعت) می تواند هشدار دهنده باشد. به همین دلیل در این صورت باید با پزشک خود مشورت نمایید.

مراقبت های ماه آخر بارداری

توصیه های مراقبتی ماه آخر بارداری

در صورتی که بارداری شما از نوع حاملگی پرخطر بوده است، باید هفته ای دو بار با متخصص زنان و زایمان خود در ارتباط باشید. در ادامه برخی از مهم ترین توصیه های دکتر نگین حدادی درباره اقدامات ماه آخر بارداری را می خوانید.

پیشنهاد ما برای شما:  راهنمای خرید تونیک بارداری

معاینات هفتگی انجام شود

سونوگرافی و انجام معاینات در طول بارداری یکی از مهم ترین کارهایی است که برای اطمینان از سلامت جنین انجام می شود. اما در ماه آخر بارداری این معاینات به صورت هفتگی باید انجام شوند. این معاینات از اهمیت بسیار بالایی برخوردار هستند زیرا پره اکلامپسی مادر و همچنین وزن جنین را مورد بررسی قرار می دهند. از طرفی در صورت مشاهده عدم تحرک جنین، آبریزش و خونریزی واژن و افزایش یا کاهش فشار خون هرچه سریع تر به پزشک خود مراجعه نمایید.

پرهیز از مسافرت

در صورتی که قصد دارید به مسافرت بروید، بهتر است آن را به بعد از زایمان موکول نمایید. سفر در ماه آخر بارداری می تواند منجر به زایمان زودرس و یا آسیب دیدگی جنین شود. به همین دلیل بهتر است به طور جدی از سفر نمودن در ماه نهم بارداری خودداری نمایید. اگر به دلایل مختلفی مجبور به سفر در ماه آخر بارداری شدید، بهتر است جاده ای را انتخاب نمایید که از شهرهای مختلف عبور می نماید. تا در صورت نیاز دسترسی سریع به بیمارستان و درمانگاه داشته باشید.

استراحت کردن

بانوان شاغل باید بدانند که تا ماه هشتم می توانند به کار خود ادامه دهند. اما ماه آخر بارداری بهتر است استراحت کردن را در اولویت قرار دهند. زیرا ایستادن و یا نشستن طولانی مدت می تواند سلامت بارداری را به خطر بیندازد. به همین دلیل در صورتی که مجبور هستند سرکار بروند، بهتر است هر دو ساعت یکبار کمی راه بروند و استراحت نمایند و مجدد به کار خود ادامه دهند.

پیشنهاد ما برای شما:  آزمایش های دوران بارداری

ورزش با برنامه ریزی

از توصیه های جدی در ماه آخر بارداری پرهیز از ورزش کردن بدون برنامه است. مناسب ترین ورزش در ماه نهم بارداری پیاده روی است. بنابراین از حرکات و فعالیت هایی که حرکات سنگین و شدید دارند، اجتناب نمایید. همچنین از فشار آوردن به خود نیز پرهیز نمایی

مراقبت های ماه آخر بارداری

عدم انجام فعالیت های سنگین

به هیچ عنوان در ماه آخر بارداری اجسام سنگین بلند نکنید. همچنین از انجام فعالیت های سنگین و طولانی مدت نیز به طور جدی خودداری نمایید. فراموش نکنید که این کار می تواند منجر به پاره شدن کیسه آب و زایمان زودرس شود.

پیاده روی

بهترین و سبک ترین ورزشی که در ماه آخر بارداری می تواند به شما در داشتن زایمانی راحت تر و پیشگیری از تورم بدن کمک نماید، پیاده روی است. به همین دلیل در صورتی که زایمان طبیعی را تجربه خواهید کرد، بهتر است پیاده روی را در برنامه روزانه خود قرار دهید. البته زمانی که احساس درد در ناحیه شکم و لگن نمودید و یا دچار گرفتگی عضلات شدید، بلافاصله پیاده روی را متوقف نمایید.

توجه به گرفتگی عضلات

گرفتگی عضلات به خصوص در ناحیه ران ها می تواند نشان دهنده کمبود کلسیم در بدن مادر باشد. به همین دلیل بهتر است در این رابطه با پزشک خود مشورت نمایید. البته این موضوع در مادران دیابتی بیشتر مشاهده می شود.

امتیاز شما
0
دیدگاه‌های نوشته